Visvakanties

Vissen in maart met ProFishingSpain

In maart begint de lente in Spanje en dat betekent ook het begin van het visseizoen voor diverse roofvissoorten. Zoals elk jaar het geval is, zijn het met name de grootste exemplaren die actief zijn in de eerste lentemaanden, een prima gegeven voor een vistrip wanneer je het op grote vissen voorzien hebt.Foto: De eerste leerfish die dit jaar op de rivier gevangen is. De vissen arriveerden eerder dan verwacht.

Hoewel nog wat vroeg is voor het vissen op zee, zorgen het warme klimaat en de overvloedige regenval van de voorgaande maanden wel voor een perfect scenario in de delta van de rivier de Ebro. In maart zijn de eerste migrerende roofvissen al gevangen door onze gasten, daaronder indrukwekkende leervissen; voor de komende maanden zien de omstandigheden er perfect uit, mis deze buitenkans niet nu dat ook de prijzen nog zeer interessant zijn.Foto: Het fraaie landschap van de Middellandse Zee en de delta van de Ebro. In de lente ontwaakt de natuur in dit gebied.

Maart is ook de beste maand voor snoek in Extremadura, en hoewel er de komende maanden nog mooie exemplaren gevangen worden, richten we ons vanaf nu tot in de zomer vooral op blackbass, een schitterende visserij op enkele van de beste meren van Europa. Een verslavende visserij waarbij de blackbass indrukwekkende sprongen maakt en soms vol de planten in duikt.Foto: De blackbass in Extremadura kun je het beste bevissen met kunstaas.

De activiteiten van de verschillende vissoorten zijn dit jaar vroeg begonnen op de rivier de Ebro. Zo zijn er al mooie meervallen gevangen in maart, met kunstaas op ondiepe gedeelten van de rivier. De komende tijd zal die activiteit zeker nog toenemen en kun je onvergetelijke vissessies meemaken op dit water. Zorg dat je niet te laat komt.Foto: Kunstaasvissen op meerval is hier een realiteit. De koelere maanden zijn optimaal wanneer de meerval op karper jaagt in ondiep water.

In het laatste weekend van maart is ook het forelseizoen in de Pyreneeën weer van start gegaan na een pauze van zes maanden. Dit zijn vrijwel zeker de beste dagen van het jaar voor zowel mooie aantallen als de vangst van grote exemplaren. Een goede kennis van de beste rivieren en meren in de regio is de basis om hier een schitterende sport te beleven.Foto: Je hoeft niet naar Patagonië te vliegen voor de vangst van een zeer grote forel, bevis de Spaanse Pyreneeën met Pro Fishing Spain.

Wanneer je interesse hebt voor een sportvisvakantie in Spanje, neem dan contact met ons op voor nadere informatie: .

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

22082

Foto's

91912

likes

295