Visvakanties

Met De Vissende Hollander naar Spanje

Visreisbureau De Vissende Hollander biedt zowel voor de karpervisser als voor de roofvisser een zestal aantrekkelijke bestemmingen in Spanje. Door de aangename temperaturen in het voor- en najaar is dit vakantieland in deze perioden zeker een bezoekje waard.

Enkele voorbeelden uit het aanbod:

 

Casa Pescadores
Met een echte Spaanse weg bedoelen we dat ook letterlijk want de laatste vijf kilometers gaan over een onverharde weg met stenen en rotsen. Maar ja, als de Spanjaarden eroverheen kunnen, waarom wij dan niet? Kwestie van rustig rijden en dan lukt het prima.

Na deze spannende rit (je zult merken dat hoe vaker je hem rijdt, des te sneller je hier durft te rijden) kom je dan ook in een wel verdiend paradijs. Slechts een tiental huisjes aan de waterkant waarvan de meeste niet eens bewoond zijn m.u.v. de weekenden voor de vakantie.Orellana is 5000 hectare groot en zeer helder waardoor je er ook spectaculair kunt duiken. Het uitzicht vanaf het terras is onbetaalbaar. De woeste ruige bergen op de achtergrond maken het sfeertje compleet. De landtong waarop het huis zich bevindt is uitermate rustig. Je waant je dan ook alleen op de wereld. Een plek waar de tijd jaren heeft stil gestaan.

Het stuwmeer Orellana (Extremadura) Wanneer je de oprit naar beneden loopt kom je aan bij het meer zelf waar je ook uitstekend kunt zwemmen. Het meer heeft als enig Spaans binnenwater de 'blauwe vlag’. Het is een van de schoonste Europese wateren. Omdat het een stuwmeer is, zijn er ook veel verschillende dieptes te vinden, zelfs vlak voor het eigen huis tot wel zeventien meter diep.Het is eventueel mogelijk om uitrustingen te huren. Neem hiervoor contact met De Vissende Hollander op. Wel adviseren wij te allen tijde om jouw eigen werpmolens en beetsounders mee te nemen. Ook zitten er veel rivierkreeften in het water. Hierom is een extra voorraad aan krimpkous zeker een aanrader.

De omgeving Het Orellana stuwmeer in de provincie Extramadura is de laatste van de drie grote stuwmeren die het peil van de Guadiana-rivier regelen (gezien vanaf de plek waar deze Extremadura binnenkomt) en ligt tussen de streken La Serena en Vegas Altas del Guadiana (beiden provincie Badajoz). In het landschap domineren de stilstaande wateren van het stuwmeer, geflankeerd door halfhoge gebergtes (Sierra de Pela, 724 meter, Sierra del Castillo, 697 meter) die uitsteken boven de grote oppervlaktes. In het dorpje Orellana la Vieja, vlakbij de woning, kun je de Spaanse cultuur opdoen of 's avonds naar de leuke barretjes en restaurants gaan. Ook in de haven zijn restaurants en in de zomermaanden worden hier verschillende activiteiten gehouden.

 

 

Casa Argos
Deze locatie is uitermate geschikt voor gezinnen. De luxe accommodatie met zwembad biedt veel genot. Casa Argos voldoet aan alle Nederlandse eisen, zoals boxspring bedden, een uitgebreide keuken, WIFI, Nederlandse tv, enz. Ook ligt het dorpje Orellana la Vieja op rijafstand. In het dorpje kun je genieten van de lokale cultuur, eten in restaurantjes en in het hoogseizoen zijn er verschillende activiteiten bij de haven. 

 

Casa Texas
Door Spaanse wildernis omgeven en dichtbij het immense stuwmeer Orellana in de provincie Extremadura. Orellana is maar liefst 5000 hectare groot! Deze schitterende accommodatie biedt slaapgelegenheid voor zeven personen.Je wordt vriendelijk ontvangen door de beheerder die meertalig is.Het huis is volledig ingericht volgens de Spaanse normen:
* Een volledig ingerichte keuken met koelkast
* Schotelantenne met Spaanse zenders
* Linnen en beddengoed is aanwezig
* Je dient zelf badlakens, handdoeken en theedoeken mee te nemen
* In de woonkamer heb je tv en een houtkachel / haard
* Hout is volop aanwezigHierdoor is het mogelijk om met de vliegtuig naar Sevilla of naar Madrid te vliegen en voor weinig een auto te huren om jouw weg naar Orellana la Vieja te vinden. Wel zul je zelf werpmolens en baitsounders mee moeten nemen.Kijk voor alle informatie op https://www.devissendehollander.nl/visvakantie-landen/spanje/.De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995
Website: www.devissendehollander.nl
Email: info@devissendehollander.nl

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21933

Foto's

92111

likes

291