Buitenland

Visverslag- Ice out Vänern 3/3

 Tekst en foto's: Arnout Terlouw

ONGELOOFLIJK!- De een na laatste dag vis ik samen met Dennis. De wind is nog verder aangetrokken en zal het vissen er beslist niet gemakkelijker op maken. Bovendien is de luchttemperatuur nog wat verder gezakt. Dat wordt bikkelen! Na eerst hetzelfde stuk van gisteren, waar Ronald en ik 4 mooie vissen wisten te vangen, zonder resultaat te hebben afgedrift, besluiten we om een rietkraag, die vol in de wind ligt, een kans te geven. Driften is onmogelijk, dus gaat het anker uit.Voor Dennis is het bijna geen doen met de vliegenhengel, maar hij blijft het manmoedig proberen. Al bij de tweede worp krijg ik een volger op mijn 17 cm Savage Hard Eel. Twee worpen later klapt er vol overgave een vis op, dezelfde?

Een mooi negentiger mag even later weer zwemmen. Liggen er hier meer? Je zou het verwachten… maar een uur later blijkt die hoop ongegrond. Na de lunch pakken we de rietkraag nog een keer mee, voordat het te donker wordt. Weer een aanbeet op de Hard Eel en wat blijkt? Het is dezelfde vis van vanmorgen. Ongelooflijk maar waar!Evert en Ronald hebben ook een taai dagje gehad, hopen dat morgen, de laatste dag, een mooie afsluiter wordt. De weersvoorspelling zijn in ieder geval hoopgevend: minder wind, zon en wat warmer... Zo’n dag laat Andy ook niet aan zich voorbij gaan en hij zal ons morgen ook weer vergezellen. Top!

TOPDAG- Een heerlijk zonnetje verwelkomt ons bij de trailerhelling. Een halfuurtje later varen we de eerste baai binnen. Vorige keer zagen we hier geen schub, maar nu is water wat helderder. Wie weet…

Bij het eerste stuk van de lange rietkraag vol met stoppels die het vissen bemoeilijken, is het vrijwel direct raak. Eerst krijg ik twee volgers op mijn Hard Eel, maar dan is het raak.Een mooie, dikke negentiger is het resultaat even later gevolgd door een iets kleiner exemplaar. Ook Dennis en Evert maken hier een drift, wat meer over het wijd, en al snel heeft Evert actie op zijn Buster Jerk.

Blijkbaar lagen de vissen er toch… of zouden ze de afgelopen dagen pas de baai zijn ingetrokken? Evert en Dennis vangen (en lossen) een paar vissen kort achter elkaar, vrijwel allemaal van een paar vierkante meter. Ook wij maken een drift door het midden en hier haakt Andy op een Buster Jerk een mooie, volle vis die de meter net niet haalt.Daarna valt het vreemd genoeg weer helemaal stil en we verkassen naar de baai waar we eerste dag wat actie zagen op het diepere water. Helaas, het mag niet baten en na de lunch zijn we na een uitsapje naar een andere gekende paaibaai, weer terug in de eerste, ondiepe baai. Nadat Evert daar op vrijwel dezelfde stek weer een vis vangt, geven wij de rietkraag nog een kans. Uit het niets zien we hoe een mooie vis tussen de rietstoppels vandaan komt en mijn eel pakt!

We zien een dikke rug voor de boot langs kruisen, die is beslist een meter! In de boot zien we dat de moddervette dame met kleine kop toch niet zo groot is als gedacht, maar ze haalt wel precies de meter.

Een prachtige afsluiter van een taaie, maar schitterende trip!

Het was heerlijk om hier zo vroeg in het jaar, midden in de ruige natuur, in alle rust (zonder die week een andere visboot te zien!) te vissen. Een rijk gevoel, zeker met een paar goede vismaten en in de wetenschap dat de volgende vis een superdikke dame in topconditie kan zijn!

Bij deze nog bedankt Andy en Johan voor een topweek! 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21933

Foto's

92111

likes

291