Snoek | Visverhalen

Visverslag: Project M Op zoek naar slootjessnoek

De wind gooit roet in het eten, vandaag wilden we eigenlijk een dagje met de boot het ruime sop op. De voorspelde windkracht 4 met stoten van 7 tot 8 zijn toch teveel van het goede, het roer moet om! Simon en ik brainstormen wat over de invulling van de dag; dood aas, kunstaas of toch met de boot wat kleinschaliger water op? Uiteindelijk valt onze keuze op een gebied met een wirwar aan kleine slootjes die allen snoek bevatten, deze gaan we vanaf de kant bevissen.


TEKST, FOTO’S EN FILM: SIMON TORENBEEK EN STEF JANSENSVoor dag en dauw staan we op, wanneer we op de locatie arriveren zien zelfs de kleinste prutslootjes er oogstrelend uit. Het goudgele licht van de ochtendzon doet wonderen! We passeren een enorm klein slootje, snel parkeert Simon de auto en gaan we aan de slag. Simon is hier vorige week samen met een vismaat geweest, toen werd de dag afgesloten met 12 vissen. Niet misselijk dus. Simon gaat vooral met zijn baitcaster aan de slag, ik met mijn verticaalhengel.

De kleinste prutslootjes zien er wonderschoon uit in het ochtendlicht.

De plonzen van onze aasjes onderbreken de snaarstrakke spiegeling op de sloot. Het hele slootje wordt afgezocht, maar we vinden geen actieve vis.  Zelfs het naar snoek stinkende hoekje vol prut, planten en een duikertje levert niets op… Hoe kan dat nou?!

Helemaal niets! Hoe kan dat nou?

We vervolgen onze weg naar een enorm lange sloot. Een bruggetje en een bocht waaraan wat huisjes staan krijgen extra aandacht. Volgens Simon moet het hier gebeuren. Een uurtje later, Simon heeft ondertussen minstens de helft van zijn kunstaasdoos al aan de speld gehad, is er nog steeds niets gebeurd. De vissen hier hebben er geen zin in, we moeten een ander water opzoeken.

Daar moeten we heen!

De navigatie wordt ingesteld, en onder warrige begeleiding van de navigatie stuurt Simon de auto naar de beoogde plek. Onderweg zien we een mooi poldersysteempje, het kriebelt te erg. Hier moeten we gewoon even stoppen. Op mijn tweede worp wordt mijn shad al onderschept, ook Simon krijgt hier al snel een aantal aanbeten. De vis ligt hier duidelijk geconcentreerd in dat ene hoekje.

De vis ligt enorm gecontentreerd.

Uiteindelijk vinden we de snoeken...

En is het meerdere keren, kort na elkaar...

Prijs!

De rest van de dag vissen we – al stekhoppend- het ene na het andere slootje uit, de plekken waar we actie krijgen vissen we nauwkeurig uit. Vaak liggen er meer! Bij Simon zit het niet erg mee vandaag, hoewel we allebei ongeveer evenveel actie krijgen rolt de ene na de andere vis bij Simon van de haak af, terwijl de meeste vissen bij mij wel blijven plakken.

De shad met 3 grams loodkop vloog moeiteloos naar binnen.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

22082

Foto's

91912

likes

295