Buitenland

Wil jij dit meemaken?

Raja Ampat, vrij vertaald ‘Rijk der vier koningen’, is een afgelegen regio, behorende tot Papua New Guinea. Gelegen in de Stille Oceaan en grotendeels onontdekt, Solid Adventures vond hier dé jachtgronden voor een uniek hengelsportproject. En de verkenningstrips waren goed, ze overtroffen ruimschoots de verwachtingen. Geen (commerciële) visdruk, dus meedogenloze rovers die nog nooit een stuk kunstaas hebben gezien!

TEKST EN FOTO'S VOLKMAR STRIKKERSDe naam van het project: GTX. Dit staat voor Giant Trevally eXploration, oftewel niet zomaar een visreis, maar een verkenningstocht die droomvissen en droomlocaties samenbrengt. De Giant Trevally, vaak afgekort tot GT, is één van de meest begeerde roofvissoorten op aarde. En niet zonder reden, want deze heersers van het rif staan garant voor waanzinnige oppervlakte aanbeten, gevolgd door helse gevechten. Materiaal, visser en vis gaan tot het uiterste in de strijd, om maar niet als zwakste schakel uit de bus te komen.

MEER Maar er is meer, zo veel meer! Met een hotelschip vaar je voornamelijk ’s nachts van stek naar stek, om overdag vanuit kleinere visboten het maximale uit de visdagen te halen. Verse visgronden elke dag, andere visserijen, nieuwe vissoorten. Popperen langs de riffen op GT, Groupers en andere rifbewoners staat centraal, maar denk ook aan speedjiggen op dogtooth tuna en vele andere soorten. Wat te denken van wadend vissen op ondiepe riffen, bewapend met een vliegenhengel of lichte spinstok? Of een dagje trollen langs riffen en dropoffs, zelfs zeilvis en zwarte marlijn komen hier dicht bij de kust en zijn aan spinning tackle te vangen!Toen Solid Adventures mij vroeg om als host een groep Nederlandse vissers kennis te laten maken met dit geweldige project, kon ik mijn oren en ogen niet geloven. Het lijkt me geweldig om samen met zes gelijkgezinden een onvergetelijke reis te gaan maken in 2016. Klinkt bovenstaande voor jou ook als dé ultieme visreis, neem dan contact met mij op via volkmar@dutchanglers.nl voor een uitgebreide brochure en waar nodig aanvullende informatie.REISINFORMATIE
Reisdata: Aankomst PNG (Sorong) 28-03-2016. Vertrek PNG (Sorong) 06-04-2016.
8 Dagen aan boord van hotelschip (waarvan 6 volledige visdagen en 2 reis/visdagen).
Nederlandse host (Volkmar Strikkers).
Maximaal 6 personen excl. Host.
3 Visboten, gerouleerd wordt met een 3, 2, 2 vissers per boot systeem.
Popping & Jigging materiaal van hoge kwaliteit eventueel te huur op locatie.
Info avond waarbij te gebruiken materialen en technieken nader onder de loep genomen wordt.Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21895

Foto's

92105

likes

290